dimecres, 26 de juny del 2013

PRE-ESTRENA DE «COMEDIANTS, AMB EL SOL A LA MALETA»

Publicitat de Comediants, amb el sol a la maleta.
[Foto: Comediants]


Comediants és, certament, una companyia d'espectacles teatrals força rellevant en el procès de redefinició de la cultura de carrer encetada a la dècada de 1970 a Catalunya. De fet, Comediants es va constituir a finals de 1971 i té la seva seu a Canet de Mar. Des d'aleshores i fins a l'actualitat, han realitzat un gran nombre d'espectacles teatrals i alguns programes televisius —com ara l'infantil Terra d'escudella—, han interpretat el film Karnabal (1985) i han creat escola en els espectacles per a grans esdeveniments, arran la seva organització de la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Un dels col·laboradors, en les escenografies, d'aquesta companyia va ser Josep Cardona Nona, constructor dels Gegants de l'ACF, entre moltes altres peces de l'imatgeria festiva. Amb motiu de la taula rodona «En Nona i els nostres gegants», organitzada per la Colla de Geganters de l'ACF, vam establir contacte amb alguns membres de la companyia; de fet, el Jaume Bernadet i la Jin Hua Kuan van prendre part en la taula rodona esmentada.

Doncs bé: el dijous 27 de juny tindrà lloc al cinema Renoi Floridablanca, de Barcelona, la pre-estrena del film Comediants, amb el sol a la maleta, d'Elisenda Dalmau i Héctor Muniente, a la qual hem estat convidats els membres de la nostra Colla, encapçalats pels gegantons Banyetes i Rebanyuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada